То је повећање за 42 случаја у односу на претходни дан.

  1. Home
  2. healthblog
  3. Article detail

То је повећање за 42 случаја у односу на претходни дан.

Парк је и даље отворен, иако ограничен

Упркос распрострањеним позивима да се затвори Национални парк Гранд Цанион како би се смањило ширење новог вируса, парк је и даље отворен, иако са ограниченим услугама.

Скоро 6 милиона људи посети Велики кањон сваке године, али само око 2.500 људи живи на или близу Јужног обода, било у селу Великог кањона унутар парка или у суседним Тусаиан и Валле неколико миља изван парка.

Међутим, наредба дозвољава „шетање, планинарење, трчање, вожњу бициклом или голф“, ако се користе одговарајуће „праксе физичког дистанцирања“. Он ће ступити на снагу по завршетку радног уторка и примењиваће се најмање до 30. априла.

Досегните уредницу најновијих вести Каилу Вајт на каила.вхите@аризонарепублиц.цом .

Од среде ујутро, округ Марикопа забележио је 37 смртних случајева повезаних са ЦОВИД-19. Округ Пима је имао 15 познатих смртних случајева, а Цоцонино 14, према веб страницама одговарајућих округа. Округ Пинал објавио је у среду две смрти мушкараца у 70-им и 80-им годинама са основним здравственим стањима. Округ Навајо и округ Мохаве пријавили су по једну смрт, обе особе у 60-им годинама са основним условима.

Одељење за здравство округа Марикопа пружило је детаљније информације о својим случајевима. Државна база података показује да округ има 1.559 случајева, док на веб страници округа пише да има 1.556 потврђених од среде ујутро. Од 1.556 случајева, бројеви округа показују:

На званичном сајту Хондростронга ми смо ваш партнер у промовисању здравијег живота без бола.

  • Број потврђених случајева повећан је за 62 од уторка до среде.
  • Случајеви су 51% мушкараца и 49% жена.
  • 87 случајева и 15 смртних случајева повезани су са установама за дуготрајну негу. Ово је повећање за 10 случајева и два смртна случаја од уторка.
  • Тридесет осам особа млађих од 19 година има позитиван тест.
  • Људи старости од 20 до 44 године чине 39% позитивних случајева, затим људи од 45-64 године са 36% и људи старији од 65 година са 23%.
  • 20% или 318 случајева је хоспитализовано. Ово је 30 више него у уторак.
  • На одељењу интензивне неге налази се 7% или 103 случаја. Ово је девет више него у уторак. Број хоспитализације и интензивне неге укључује све случајеве који су били у болници или на интензивној интензивној нези у било ком тренутку током њихове болести, кажу у округу.
  • Вероватноћа хоспитализације или интензивне неге расте са годинама. Од оних у доби од 20-44 године, 59 је хоспитализовано, а 15 је на интензивној интензивној нези. За особе од 45 до 64 године, 113 је хоспитализовано, а 39 је било на интензивној нези. Међу онима старијим од 65 година, 145 је било хоспитализовано и 49 на интензивној.
  • У округу Марикопа умрло је 37 људи. Од тога, осам је било у доби од 45 до 64 године, а 29 је било старије од 65 година.

Број случајева расте у другим окрузима

Према државном ажурирању од среде, округ Пима је имао 464 идентификована случаја. Округ Навахо је имао 240 случајева, док је Цоцонино имао 186. Округ Пинал је имао 124, округ Иавапаи је имао 58, округ Апацхе је имао 34, а округ Јума је имао 14. Званичници округа Иума су, међутим, пријавили случајеве у 16 ​​у уторак поподне.

Сви окрузи осим Цоцхисе, Ла Паз, Гила, Грахам и Греенлее забиљежили су пораст случајева од уторка.

Република Аризона је контактирала свих 15 округа за бројеве хоспитализација, који су доступни само на мрежи за округ Марицопа. Округ Јума неће дати информације, а округ Навахо и округ Апаче кажу да немају те информације. Подаци обухватају све случајеве који су икада хоспитализовани, а не само тренутне хоспитализације:

  • Округ Пима: 81 позната хоспитализација и 28 на интензивној недељи.
  • Округ Пинал: 19 познатих хоспитализација и 5 на интензивној нези од уторка.
  • Округ Иавапаи: шест познатих хоспитализација од понедељка.
  • Округ Цоцхисе: три познате хоспитализације од понедељка.
  • Округ Мохаве: једна позната хоспитализација од 31. марта.
  • Окрузи Грахам, Санта Круз, Ла Паз, Гила и Греенлее: нема познатих хоспитализација.

Два затвореника у затворима у Аризони била су позитивна на ЦОВИД-19, потврдили су у уторак званичници Одељења за поправке Аризоне. Један је на лијечењу у друштвеној болници, а други у Поправној установи Марана. Казнено-поправно одељење је саопштило да је тестирано 60 затвореника, од којих је 48 негативно, а 10 на чекању, поред двојице мушкараца који су били позитивни.

Племе Апача Вајт планине објавило је свој први идентификовани позитиван случај ЦОВИД-19 у индијанском резервату Форт Апачи североисточно од Феникса. Особа је припадник племена и налази се у изолацији у индијанској болници Вајтривер, наводи се у саопштењу племена.

Племе Пасцуа Иакуи у јужној Аризони потврдило је два смртна случаја од коронавируса прошле недеље.

Гувернер индијске заједнице реке Гила Стивен Ро Луис објавио је у суботу увече своју прву смрт од ЦОВИД-19. У петак су њихове здравствене установе имале 12 позитивних тестова, пет од припадника индијанске заједнице реке Гила и седам из других племена.

Гувернер Доуг Дуцеи је 30. марта потписао извршну наредбу у којој је додатно нагласио потребу да становници Аризоне остану код куће како би успорили ширење коронавируса, осим за неопходна путовања. Он је 3. априла најавио да ће сви фризерски салони и салони за нокте, као и неколико других врста послова, морати да се затворе до 17 часова 4. априла, додајући на листу затворених или ограничених послова.

Тестирање се полако повећава

На сајту државног министарства здравља наводи се да су и државне и приватне лабораторије завршиле укупно 34.564 теста на ЦОВИД-19, према броју објављеном у среду на веб страници агенције.

Током недеље од 22. марта, идентификовано је 989 нових случајева, у поређењу са 1.105 нових случајева идентификованих током недеље од 29. марта, према ажурираним подацима које је у среду објавио ДХС.

Држава је 25. марта издала нове смернице за тестирање пружаоцима примарне здравствене заштите рекавши да би требало да "размотре уклањање овог дијагностичког ‘алата’ из своје кутије са алатима и вођење пацијената са респираторним стањима као да имају ЦОВИД-19."

На конференцији за новинаре 25. марта, државна здравствена директорка др Цара Крист рекла је да ће, ако се инфекције наставе садашњим темпом, врхунац болести бити у априлу, а број хоспитализација у мају.

„Аризона је још увек у почетној фази избијања ЦОВИД-19, а број случајева у држави ће се значајно повећати“, рекао је Крист.

Чини се да је дистрибуција случајева у складу са бројем урађених тестова. На пример, старосна група са највећим процентом случајева, они од 20 до 44 године, такође су старосна група која је имала највише тестова.

Већина тестова на ЦОВИД-19 је негативна, показује државна контролна табла, а само 7% тестова је позитивно.

Од идентификованих случајева широм државе, 48% су мушкарци, а 52% жене. Раније су већина случајева били мушкарци.

Болнице у Аризони користе 64% државног капацитета интензивне неге, 68% својих медицинских хируршких кревета и 25% респиратора, објавили су државни званичници у уторак.

А Христ је рекао да ће контролна табла за ЦОВИД-19 државног Министарства здравља бити проширена у недељу са више података.

„Ови подаци ће нам омогућити да се боље припремимо за највећи број случајева и помоћи ће нам да идентификујемо бољу стопу опоравка становника Аризоне који су погођени овом болешћу“, рекао је Крист.

Крист је рекао да држава нема број оних који су се опоравили од ЦОВИД-19, јер ако је особа тестирана у комерцијалној лабораторији и није јој потребна накнадна нега, њихов исход није познат. Касније ће држава упоредити случајеве са подацима о умрлим, који би могли да процене колико их се опоравило од болести, рекао је Христ.

„Не постоји сјајан начин да се сагледа шта је дефиниција опорављеног“, рекла је она.

Неколико градских, окружних и државних званичника поднело је у петак тужбу тражећи од државе да локалним властима и јавности објави опште податке о коронавирусу. У тужби је тражено да се објаве „све претходне опште и неличне информације“, као што је број позитивних случајева ЦОВИД-19 и смртних случајева према поштанском броју и датуму.

Аризона објављује мање података о ЦОВИД-19 него многе друге државе, показала је републичка анализа.

Дуцеи је такође у уторак издао три додатна извршна налога. Један захтева да путници који лете из Њујорка, Њу Џерсија и Конектиката у самокарантин од 14 дана.

„То значи да ће особе путовати директно до места изолације или самокарантина и напуштати ту локацију само за основне услуге“, наводи се у наредби.

Друга два се односе на старачке домове и препродају ресторана.

Округ Марикопа саопштио је у понедељак да ће дати предност личној заштитној опреми у установама за дуготрајну негу као што су домови за старе.

Случајеви Навахо нације и полицијски час

Навахо нација саопштила је у уторак увече да има 426 идентификованих случајева, са 17 потврђених смртних случајева. То је повећање за 42 случаја у односу на претходни дан.

426 случајева укључује делове Навахо нације у следећим окрузима у три државе: 164 у округу Навахо, 102 у округу Коконино, 44 у округу Апаче у Аризони; 66 у округу Сан Хуан, 32 у округу Мекинли, осам у округу Цибола, два у округу Сокоро и један у округу Берналило у Новом Мексику; и седам у округу Сан Хуан у Јути.

Више од 2.000 људи је негативно тестирано на ЦОВИД-19, наводи се у саопштењу за јавност Навахо нације од уторка.

Полицијска управа Наваха почела је у суботу да издаје казне и казне за свакога ко прекрши „Остани код куће“ и дневни полицијски час који захтева да сви становници буду код куће између 20 часова и 5 часова ујутру.

„Пре него што размислите о изласку из било ког разлога, размислите о добробити својих старијих и своје деце. Имајте на уму да су бројке које видимо стари два до три дана због кашњења резултата тестова на ЦОВИД-19“, рекао је председник Навахо Џонатан Нез. „Захтевамо да се одмах понуди брзо тестирање и да се у нашим заједницама успоставе лабораторије за тестирање.

Полицијски час се не примењује на основне запослене који путују на посао или са посла са службеном идентификацијом или писмом о именовању од свог послодавца.

Радио брифинзи Навахо Натион заказани су за уторак и четвртак у 18 часова на КТНН 660 АМ и 101,5 ФМ.

Републички репортери Рацхел Леинганг, Мариа Поллетта и Схондиин Силверсмитх дали су допринос овој причи.

Обратите се репортеру на Алисон.Стеинбацх@аризонарепублиц.цом или на 602-444-4282. Пратите је на Твиттеру @алистеинбацх .

Подржите локално новинарство. Претплатите се на азцентрал.цом данас.

Број случајева у Аризони је вероватно већи него што званични бројеви сугеришу због ограничења залиха и доступних тестова, што је довело до тога да држава изда смернице које ограничавају ко треба да се тестира.

Од понедељка ујутро, држава је пријавила укупне смртне случајеве из следећих округа: 52 у Марицопи, 29 у Пима, 21 у Цоцонину, осам у Наваху, четири у Пинал и четири у Апацхе.

Округ Мохаве пријавио је два смртна случаја, а Иавапаи, Иума и Ла Паз су пријавили по једну, од недеље. Информације о смртним случајевима у тим окрузима разликовале су се на државном сајту рано у понедељак, показујући мање од три смртна случаја за Мохаве и Ла Паз и нула смртних случајева за Иуму.

Према државним подацима од понедељка, 62% смртних случајева били су мушкарци, а 38% жене. Осамдесет четири од укупно 122 умрле особе су особе старије од 65 година. Док је раса/етничка припадност непозната за 49% смртних случајева, 25% смртних случајева били су белци, 15% Индијанци и 7% Хиспаноамериканци или Латиноамериканци.

Већина тестова на ЦОВИД-19 је негативна, показује државна контролна табла, а 8% тестова је позитивно. Од идентификованих случајева широм државе, 47% су мушкарци, а 53% жене. Раније су већина случајева били мушкарци.

Док државна контролна табла приказује округ Марицопа са 2.020 случајева, контролна табла округа приказује 2.019. Одељење за јавно здравље округа Марикопа пружило је детаљније информације о својих 2.019 случајева:

  • Број потврђених случајева повећан је за 62 од недеље до понедељка. Број умрлих је повећан за четири, на 52.
  • Случајеви су 50% мушкараца и 50% жена.
  • 169 случајева је повезано са установама за дуготрајну негу. Од тога, 32% је хоспитализовано, а 14% је умрло.
  • Тридесет установа за дуготрајну негу има најмање један позитиван случај.
  • Педесет четири особе млађе од 19 година су позитивно тестиране.
  • Људи старости од 20 до 44 године чине 39% позитивних случајева, затим људи од 45-64 године са 34% и људи од 65 или више година са 24%.
  • Хоспитализовано је 19% или 391 случај.
  • На одељењу интензивне неге налази се 6% или 125 случајева.

    Contents

Admin Zafeti

Author Since: September 5, 2023