Ήταν όλοι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για εμάς, κανένα πρόβλημα», είπε ο Χίγκινς.

  1. Home
  2. Uncategorized
  3. Article detail

Ήταν όλοι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για εμάς, κανένα πρόβλημα», είπε ο Χίγκινς.

«Η Φλόριντα έχει περάσει στην επόμενη φάση της απόκρισης του COVID-19», δήλωσε ο εκπρόσωπος του DOH Weesam Khoury στο TCPalm σε δήλωση της 7ης Ιουλίου. "Τα δεδομένα συνεχίζουν να αναφέρονται στα [Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων], όπως ήταν πριν από τη μετατόπιση αναφοράς."

Κατά τη διάρκεια της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ωστόσο, οι θάνατοι στις κομητείες Martin, St. Lucie και Indian River παρέμειναν αμετάβλητοι στην αναφορά προφίλ κοινότητας του CDC . Καθώς η Ακτή του Θησαυρού υπέστη ένα ρεκόρ 16.131 μολύνσεων τον Αύγουστο (6 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου), δεν υπήρχαν δημόσια στοιχεία για θάνατο.

«Είναι κρίμα», είπε η Δρ. Marissa Levine , καθηγήτρια στο Κολέγιο Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα, στο TCPalm τον Οκτώβριο. "Είναι κάτι περισσότερο από κρίμα, είναι δυνητικά απειλητικό για τη ζωή, επειδή οι άνθρωποι μπορούν να υποθέσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή δεν είναι ορατό."

Το TCPalm λαμβάνει περιοδικά σύνολα θανάτων μέσω αιτημάτων δημόσιων αρχείων, κάτι που γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Η DOH-Indian River κατεύθυνε το TCPalm στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας Tallahassee. DOH-St. Η Lucie έδωσε ένα σωρευτικό σύνολο μία φορά, στα τέλη Αυγούστου. Οι εβδομαδιαίες ενημερώσεις του DOH-Martin σταμάτησαν να περιλαμβάνουν θανάτους μετά τις 3 Σεπτεμβρίου .

Το CDC άρχισε τελικά να δημοσιεύει τους θανάτους της Φλόριντα ανά κομητεία. υπήρξαν 2.134 έως τις 9 Δεκεμβρίου:

  • St. Lucie: 1.044 (318 κατά κεφαλήν)
  • Indian River: 570 (356 ανά κάτοικο)
  • Martin: 520 (323 κατά κεφαλήν).

Τα δημογραφικά τους στοιχεία δεν είναι καταχωρημένα.

Διευθυντής κηδειών Gifford: Ο COVID «άγγιξε» την κοινότητα

Η Hortense Spivey ήξερε ακριβώς ποιος είχε πεθάνει — τουλάχιστον στο Gifford.

Ο διευθυντής κηδειών τέταρτης γενιάς εργάστηκε στην περιοχή για περισσότερα από 40 χρόνια, 22 από τα οποία ήταν στο Hortense & Mills Memorial Funeral Home στο Gifford.

«Έχω γνωρίσει όλους στην κοινότητα, όλα τα παιδιά και τα εγγόνια», είπε ο Spivey. «Έτσι, κάθε φορά που περνά κάποιος, ειδικά με αυτήν την [πανδημία], το νιώθω».

Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να πιστοποιηθεί ένας θάνατος από κορωνοϊό και να αντικατοπτριστεί σε δημόσιες αναφορές. Όταν το DOH δημοσίευε ακόμη θανάτους καθημερινά, ο Spivey γνώριζε εκ των προτέρων πότε τα τοπικά ποσοστά θανάτων ήταν άσχημα. Αυτό το καλοκαίρι, όταν δεν υπήρχαν δεδομένα θανάτου σε επίπεδο κομητείας, κατάλαβε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα από ποτέ.

Πάρτε τον έλεγχο του ταξιδιού σας για την υγεία της καρδιάς επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της Welltone ( https://welltone-website.com/el/ ).

«Τον Σεπτέμβριο, πιθανότατα είχαμε περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή», είπε. Ανάμεσά τους ήταν και δύο υπάλληλοι της.

Πριν από την πανδημία, οι Hortense & Mills πραγματοποιούσαν τέσσερις έως επτά κηδείες το μήνα. Τον Σεπτέμβριο έκανε επτά μόνο ένα Σάββατο.

Η πανδημία «έχει αγγίξει πραγματικά την κοινότητα», είπε ο Spivey. «Όλοι γνώριζαν κάποιον που είχε περάσει».

Εκκλησίες και σχολεία στο σφιχτοδεμένο Γκίφορντ ξετυλίγονται από την απώλεια, είπε. ο ιός δεν έκανε διακρίσεις σε ποιον πήρε.

«Δεν ήταν μια παρατεταμένη ασθένεια», είπε ο Spivey. «Όχι, αυτό ήταν κάτι που έκανε μια νύχτα για πολλές οικογένειες».

Η κίνηση της κηδείας είχε επιβραδυνθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, είπε. Αυτό συνέβη πριν επιβεβαιωθεί η πρώτη περίπτωση της νέας παραλλαγής όμικρον στη Φλόριντα στο St. Lucie, αν και το CDC δεν γνωρίζει ακόμη πόσο μεταδοτικό ή θανατηφόρο μπορεί να είναι.

Ωστόσο, η περίοδος των χειμερινών διακοπών είναι εδώ και η προοπτική των συγκεντρώσεων χωρίς μάσκες – ιδιαίτερα μεταξύ των μη εμβολιασμένων – ανησυχεί τον Spivey.

«Προσπαθώ να επιστήσω την προσοχή στους νεότερους που νιώθουν ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν, δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα», είπε. «Δεν βλάπτουν μόνο τον εαυτό τους, αλλά πληγώνουν και άλλα μέλη της οικογένειας».

Η Lindsey Leake είναι ρεπόρτερ για την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική δικαιοσύνη του TCPalm. Έχει μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία και την ψηφιακή αφήγηση από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, ένα πτυχίο από το Πρίνστον και είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια επιστημονικής συγγραφής στο Johns Hopkins. Ακολουθήστε την στο Twitter @NewsyLindsey , στο Facebook @LindseyMLeake και στο Instagram @newsylindsey . Καλέστε την στο 772-529-5378 ή στείλτε της email στο lindsey.leake@tcpalm.com.

Δεν ήταν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες την Κυριακή.

Εάν εκτεθείτε σε μια νυχτερίδα λόγω τυχαίας επαφής, δαγκώματος ή γρατσουνιάς, καλέστε στο 772-462-3883 από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή ή στο 772-462-3800 μετά τις ώρες.

Η κατάλληλη θεραπεία μέσω του εμβολιασμού μετά την έκθεση, που ξεκίνησε αμέσως μετά την έκθεση, προστατεύει τους ανθρώπους από τον κίνδυνο λύσσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η μόνη προληπτική θεραπεία για την έκθεση του ανθρώπου στη λύσσα είναι η ειδική για τη λύσσα ανοσοσφαιρίνη και η ανοσοποίηση κατά της λύσσας.

Η λύσσα είναι παρούσα στον πληθυσμό των άγριων ζώων και οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με την άγρια ​​ζωή.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι έδωσαν τις ακόλουθες προφυλάξεις:

  • Μην χειρίζεστε, ταΐζετε ή προσελκύετε άθελά σας άγρια ​​ζώα με ανοιχτούς κάδους απορριμμάτων ή απορρίμματα.
  • Καλέστε την τοπική υπηρεσία ελέγχου ζώων για να απομακρύνετε τυχόν αδέσποτα ζώα από τη γειτονιά σας.
  • Ποτέ μην υιοθετείτε άγρια ​​ζώα και μην τα φέρνετε στο σπίτι σας.
  • Διατηρήστε τα εμβόλια κατά της λύσσας ενημερωμένα για όλα τα κατοικίδια.
  • Κρατήστε τα κατοικίδιά σας υπό άμεση επίβλεψη για να μην έρχονται σε επαφή με άγρια ​​ζώα.
  • Αποτρέψτε τις νυχτερίδες από το να εισέλθουν σε χώρους διαβίωσης ή κατειλημμένους χώρους σε σπίτια, σχολεία και άλλες παρόμοιες περιοχές όπου μπορεί να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους και κατοικίδια.

Η Laurie K. Blandford είναι δημοσιογράφος ψυχαγωγίας και αρθρογράφος του TCPalm αφοσιωμένη στην εύρεση των καλύτερων πραγμάτων στην Ακτή του Θησαυρού. Ακολουθήστε την στο Twitter @TCPalmLaurie και στο Facebook @ TCPalmLaurie . Στείλτε της email στο laurie.blandford@tcpalm.com . Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο What To Do in 772 στο profile.tcpalm.com/newsletters/manage.

Ο Martin είναι η πρώτη και μοναδική κομητεία Treasure Coast που προσφέρει το εμβόλιο στα καταστήματα Publix, αλλά η εμβέλεια της αλυσίδας σούπερ μάρκετ αυξάνεται γρήγορα. Μετά από ένα επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα σε φαρμακεία σε τρεις κομητείες της Κεντρικής Φλόριντα νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το εμβόλιο Moderna είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες από 240 τοποθεσίες σε 18 κομητείες.

Είκοσι δύο φαρμακεία στην κομητεία Brevard και 67 στην κομητεία Palm Beach άρχισαν επίσης να προγραμματίζουν ραντεβού την Τετάρτη και θα προσφέρουν περισσότερα την Παρασκευή. Τα ραντεβού είναι ανοιχτά σε όλους τους κατοίκους της Φλόριδας, πλήρους και μερικής απασχόλησης, ηλικίας 65 ετών και άνω, ανεξαρτήτως κατοίκου της κομητείας.

Τα ραντεβού έχουν προγραμματιστεί στα ακόλουθα καταστήματα Martin County :

  • 1780 NE Jensen Beach Blvd., Jensen Beach (Ocean Breeze Plaza)
  • 1501 NW Federal Highway, Stuart (Cornerstone at Stuart)
  • 2750 SW Martin Downs Blvd., Palm City (Κέντρο της πόλης στο Martin Downs)
  • 1395 SW Martin Highway, Palm City (εμπορικό κέντρο Old Palm City Publix)
  • 5893 SE Federal Highway, Stuart (Εμπορικό Κέντρο Cove)
  • 6550 S. Kanner Highway, Stuart (Kanner Crossing)
  • 11750 SE Federal Highway, Hobe Sound (Island Crossing)

Ο Walter μπήκε στο διαδίκτυο στις 5:30 π.μ., μόνο σε περίπτωση που η ηλεκτρονική εγγραφή του Publix άνοιγε νωρίς. Δεν το έκανε, αλλά παρόλο που βρισκόταν στον ιστότοπο στις 6 το πρωί, έγιναν κρατήσεις.

«Πώς γίνεται να γεμίζουν όλα πριν καν προλάβουμε να ανέβουμε;» ρώτησε η Τζόαν. «Αυτό είναι το πράγμα που με απασχολεί. … Ποιοι είναι οι άνθρωποι που περνούν;»

Αν και οι μασόνοι και άλλοι ντόπιοι που συναγωνίζονταν για το εμβόλιο έμειναν απογοητευμένοι, ο σκληρός ανταγωνισμός δεν ήταν καθόλου αναπάντεχος.

Κάθε φαρμακείο Publix μπορεί να κάνει 100 έως 125 λήψεις την ημέρα, είπε ο DeSantis. Υποθέτοντας ότι καθένα από τα επτά φαρμακεία Martin διαχειρίζεται το μέγιστο, δεν είχαν προγραμματιστεί περισσότερα από 1.750 ραντεβού την Τετάρτη για την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σε όλη την επικράτεια, κλείστηκαν περισσότερα από 24.400 ραντεβού σε λιγότερο από δύο ώρες το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Publix, Maria Brous.

«Η ζήτηση για το εμβόλιο είναι εξαιρετικά υψηλή», είπε ο Μπρους. «Κατά καιρούς, έως και 250.000 πελάτες βρίσκονταν στον ιστότοπό μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προγραμματισμού του πρωινού».

Περισσότερα από 45.000 επιπλέον ραντεβού θα προγραμματιστούν την Παρασκευή, είπε ο Brous.

► Γνώμη: Οι ηλικιωμένοι αξίζουν την αλήθεια για την αναμονή για το εμβόλιο COVID-19

Τα φαρμακεία Martin έχουν την ικανότητα να χορηγήσουν έως και 4.375 βολές από Σάββατο έως Τετάρτη, ενώ τα ραντεβού της τελευταίας ημέρας έχουν προγραμματιστεί προς το παρόν. Υπάρχουν περισσότεροι από 48.000 ενήλικες 65 ετών και άνω που ζουν στην κομητεία.

Οι Μασόνοι εμπίπτουν στην παλαιότερη κατηγορία υποψηφίων εμβολίων, σε αυτούς 85 και άνω. Μεταξύ των ηλικιωμένων, αντιπροσωπεύουν μόλις το 13% των εμβολιασμών μέχρι την Τρίτη.

Η Joan παραμένει θετική και επίμονη στην προσπάθειά της να εμβολιαστεί η ίδια και ο σύζυγός της.

«Είμαι σίγουρη ότι τελικά θα το κάνουμε», είπε. «Προσπαθούμε πολύ σκληρά».

Η Lindsey Leake είναι η επεξηγηματική και ρεπόρτερ υγείας του TCPalm. Έχει μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία και την ψηφιακή αφήγηση από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο και ένα πτυχίο από το Πρίνστον. Ακολουθήστε την στο Twitter @NewsyLindsey , στο Facebook @LindseyMLeake και στο Instagram @newsylindsey . Καλέστε την στο 772-529-5378 ή στείλτε της email στο lindsey.leake@tcpalm.com.

  • Έως και 875 βολές θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επαρχία την Πέμπτη
  • Πρόσθετες κρατήσεις για ενήλικες 65+ ανοίγουν την Παρασκευή
  • Ο Μάρτιν ανάμεσα σε 18 κομητείες της Φλόριντα που προσφέρουν εμβόλια Publix

Για ορισμένους, η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών που έγιναν στα καταστήματα Martin County Publix κύλησε ομαλά. Για άλλους, η διαδικασία εμβολιασμού εξακολουθεί να προκαλεί αγωνία και σύγχυση.

Σχεδόν 900 άτομα αναμενόταν να γίνουν οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο COVID-19 στα φαρμακεία Publix στην κομητεία Μάρτιν την Πέμπτη.

Οι εμβολιασμοί, που έγιναν κατόπιν ραντεβού την Τετάρτη, ξεκίνησαν στις 9:30 π.μ. σε επτά καταστήματα σε όλο τον νομό, σηματοδοτώντας την έναρξη του προγράμματος εμβολίων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ακτή του Θησαυρού.

Εμβόλιο κατά του COVID στο Publix

Η Kathleen Higgins της Νέας Υόρκης ήταν μεταξύ των πρώτων αποδεκτών του εμβολίου στο φαρμακείο Publix στο Ocean Breeze Plaza στην παραλία Jensen.

"Ήταν όσο πιο εύκολο γινόταν. Ήταν όλοι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για εμάς, κανένα πρόβλημα", είπε ο Χίγκινς. Είπε ότι το προσωπικό της ζήτησε να περιμένει για 15 λεπτά μετά τη λήψη του εμβολίου για να βεβαιωθεί ότι δεν υπέστη καμία παρενέργεια από το εμβόλιο.

Τώρα, αν η διαδικασία του ραντεβού ήταν τόσο εύκολη όσο η βολή, είπε ο Χίγκινς.

«Η διαδικασία του ραντεβού ήταν πολύ πιο δύσκολη», είπε. "Είχα έναν υπολογιστή να πηγαίνει καλά με το τηλέφωνό μου, και κατά κάποιο τρόπο, είναι η τύχη της κλήρωσης. Σαν λαχείο."

Ο κουνιάδος του Χίγκινς προσπαθούσε επίσης να κλείσει ένα ραντεβού την ίδια στιγμή. Δεν μπορούσε να πάρει ένα πριν κλείσουν όλα τα ραντεβού που του είχαν δοθεί.

Χωρίς κύτταρο, χωρίς υπολογιστή, χωρίς εμβόλιο

Μερικοί ηλικιωμένοι στη Φλόριντα μαθαίνουν «χωρίς κινητό τηλέφωνο και υπολογιστής σημαίνει χωρίς ραντεβού και χωρίς εμβόλιο».

Η Ingrid Joy, 80, και ο σύζυγός της Ernest Joy, 83, από το Jensen Beach πήγαν στο Publix για να κλείσουν ραντεβού αυτοπροσώπως. Η Ίνγκριντ, η οποία ήταν εμφανώς εκνευρισμένη, εξήγησε ότι δεν έχουν κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού μέσω Διαδικτύου.

Ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν ένα αυτοπροσώπως, αλλά αρνήθηκαν.

Ο Έρνεστ θα κάνει εμβόλιο στο Ιατρικό Κέντρο Βετεράνων Υποθέσεων στο Γουέστ Παλμ Μπιτς, αλλά το ζευγάρι δεν ξέρει πώς θα το κάνει για την Ίνγκριντ.

«Δεν ξέρω κανέναν ή πώς να κλείσω ραντεβού πουθενά», είπε η Ίνγκριντ.

Αναπτυσσόμενο πρόγραμμα

Η Publix προσέφερε για πρώτη φορά εμβόλια σε πελάτες 65 ετών και άνω στις κομητείες Citrus, Hernando και Marion νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Πάνω από 240 φαρμακεία σε 18 κομητείες — συμπεριλαμβανομένων των Martin, Brevard και Palm Beach — χορηγούν τώρα το εμβόλιο Moderna.

Δεν είναι σαφές πότε ή εάν τα καταστήματα Publix στις κομητείες St. Lucie και Indian River θα αποκτήσουν το εμβόλιο, αν και ο κυβερνήτης Ron DeSantis δήλωσε σε ενημέρωση της Τρίτης στο Jupiter ότι ήλπιζε να επεκτείνει το πρόγραμμα.

Η Publix προγραμμάτισε πάνω από 24.400 ραντεβού μέσα σε δύο ώρες το πρωί της Τετάρτης, είπε η εκπρόσωπος Μαρία Μπρούς, σημειώνοντας ότι ο ιστότοπός της είχε ταυτόχρονα έως και 250.000 πελάτες.

► "Είναι πολύ δύσκολο": Το μεγαλύτερο σε ηλικία, το πιο άρρωστο δεν έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό μεταξύ 65+

Πρόσθετα ραντεβού

Από τις 6 π.μ. της Παρασκευής, πάνω από 45.000 επιπλέον κουλοχέρηδες σε όλη την επικράτεια θα είναι διαθέσιμοι για ραντεβού από Σάββατο έως Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, είπε ο Brous.

Αν και δεν μπορούσε να παράσχει κατανομή δοσολογίας ανά κομητεία, το μέγιστο ημερήσιο μέγιστο των 125 δόσεων κάθε τοποθεσίας υποδεικνύει ότι τα φαρμακεία Martin μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 4.375 πελάτες στο παράθυρο των πέντε ημερών.

Δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού προσωπικά ή τηλεφωνικά. Οι επιλέξιμοι πελάτες πρέπει να εγγραφούν στη διεύθυνση publix.com/covid-vaccine/florida . Δεν υπάρχει ούτε λίστα αναμονής ούτε σύστημα ειδοποίησης για την αναμετάδοση της διαθεσιμότητας του εμβολίου.

Μόλις εξασφαλιστεί ένα ραντεβού για το εμβόλιο Moderna, δεν χρειάζεται να προγραμματίσετε ένα δεύτερο. Απλώς ζητείται από τους πελάτες να εμφανιστούν στο ίδιο φαρμακείο την ίδια ώρα ακριβώς 28 ημέρες αργότερα για να λάβουν το αναμνηστικό τους εμβόλιο.

Contents

Admin Zafeti

Author Since: September 5, 2023